<
Retour à la liste

Vergelijking van prijzen voor elektriciteit en aardgas

CREG Scan

De CREG Scan laat toe het energiecontract dat u in het verleden gesloten hebt te vergelijken met het huidige aanbod op de markt.

Het resultaat geeft aan hoe uw huidig contract zich verhoudt ten opzichte van het goedkoopste en het duurste product vandaag op de markt. De CREG Scan maakt het mogelijk om uw contract te vergelijken, zelfs wanneer u dit contract jaren geleden hebt ondertekend en het dus niet langer deel uitmaakt van het actief aanbod van de leveranciers.

Websites van online prijsvergelijkers

Er bestaan ook actoren in de sector die de prijzen van elektriciteit en aardgas vergelijken. Omdat er heel veel initiatieven voor prijsvergelijking van elektriciteit en aardgas zijn, heeft de CREG in overleg met de sector een « Charter voor een goede informatieverschaffing bij de prijsvergelijking van elektriciteit en gas » ontwikkeld.- – – – – – – READ MORE – – – – – – – 

De websites van online prijsvergelijkers die voldoen aan de bepalingen van het charter kunnen het « kwaliteitslabel CREG» toegekend krijgen.

Prijsvergelijkers met het CREG kwaliteitslabel

De prijsvergelijker « Energie-Vergelijker.be » en « Mijnenergie.be » kregen het « Kwaliteitslabel CREG» toegekend.

Prijsvergelijkingswebsites van de regionale regulatoren

De regionale regulatoren hebben eveneens prijsvergelijkingswebsites voor elektriciteit en aardgas ontwikkeld die het commerciële aanbod van de leveranciers van elektriciteit en aardgas in hun respectievelijke regio vergelijken.

  • Voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest: BruSim
  • Voor het Vlaams Gewest: V-test
  • Voor het Waals Gewest: CompaCWaPE

Bron